Du är här: Hem / Arkiv / 2011 / Kurser / Spela på Sångstund

Spela på Sångstund - lär dig leda sångstunder

Målsättning: Att alla scoutavdelningar kan ha bra egna sångstunder och lägerbål.

Du lär dig spela på (och kanske leda) era sångstunder och lägerbål med avdelningen och kåren. Vi kommer att lära oss att spela minst 25 lägerbålslåtar. Låtarna kommer att vara alla tänkbara låtar som går att sjunga till, även pop, rock, folkvisor. Instrument är i första hand gitarr och ukulele, men även banjo, mandolin och liknande skulle fungera. Bara ett instrument per kurs. Deltagarna föreslår själva låtvalet. Det finns flera kurser med olika svårighetsnivå att välja på: Nybörjarkurs, Lättare fortsättning, Fortsättningskurs som går på olika dagar.

Deltagarna föreslår själva låtvalet. Det finns flera kurser med olika svårighetsnivå att välja på: Nybörjarkurs, Lättare fortsättning, Fortsättningskurs som går på olika dagar.

Här kan du lyssna på låtar från kursen och ladda ner låttexter och ackord

Här finns lista på alla sånger som spelats på kursen tom VT-2011.

Intresserad att gå kursen?

Du som är intresserad av kursen kan anmäla ditt intresse här. Det innebär att vi kontaktar dig när vi har en definitiv kurs på gång. I det läget bestämmer du om kurstillfället passar dig och om du vill definitivanmäla dig.

Fakta

När: Kurserna är utspridda på sex kvällar ungefär var tredje vecka om tre timmar.
Målgrupp:
Kursen är avsedd för i första hand scoutledare och assistenter på avdelning, övriga vuxna och i mån av plats seniorscouter – minimiålder 15 år
Plats: Sensus, Medborgarplatsen 4
Du ska ha: Eget instrument, tid och vilja att träna mellan gångerna.

Kursdatum för 2011:

(Datum kan ev bytas om deltagarna så önskar)

Tisdagar (nivå 4-8): 13/9, 4/10, 25/10, 15/11, 6/12, avslutning 20/12

Torsdagar (nivå 4-8): 15/9, 29/9, 20/10, 10/11, 1/12, avslutning 20/12

Söndagar (nivå 3-4): 18/9, 9/10, 30/10, 20/11, 11/12, avslutning 20/12

Nybörjare (nivå 1-2): Anmäl intresse direkt till Hultis. Ange vilka veckodagar som kan passa dig.

Blir det av? Anmäl dig till den dag som du i första hand vill gå på. Kursen körs med fler än 8 anmälda till kursen (8 för nybörjarkursen). Om det är färre än 8 anmälda på den kurs du har valt kontaktar vi dig för att se om du kan gå annan spelakurs / dag.
Svårighetsnivå: Klicka här för lista
Antal deltagare: 8-15 st/grupp (upp till 20 st på sön- resp nybörjarkurs)
Anmälan: Definitivanmälan
Kostnad:

600 kr (första kursen), 500 kr (om du redan gått en termin). Flera kurser (t ex gitarr + ukulele)  800 kr. Avanmälan senare än en vecka innan start debiteras 300 kr. Avanmälan efter första träffen debiteras hela avgiften.

Kursledare: Björn "Hultis" Hultenberger, hultis@gvb.nu
Kontakt:

Sker i första hand via e-post med kursledaren.

uppdaters ej längre